Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.08.2017. 15:00

Septembar donosi pad temperature, oblake i kišu

Još u petak će biti pretežno sunčano, a krajem dana nam dolazi naoblačenje s padavinama koje će potrajati do ponedjeljka.

Foto: Pixabay/Michael_R
  • 379
  • 24
  • 0

Sve kraći dani, hladnije noći, a uskoro i pad temperature, dokaz su da je ljeto na svom izmaku. Ulazimo u septembar s naoblačenjima i pljuskovima.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak će u većem dijelu zemlje jutro biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapdu Bosne, a tokom poslijepodneva ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 28 do 34 °C.

U subotu umjereno oblačno, uz naoblačenje do kraja dana. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 29 do 32 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom bit će u nedjelju. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 20 do 25 °C.

U ponedjeljak prije podne pretežno oblačno vrijeme, uz smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. Kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u jutarnjim satima. Na jugoistoku Hercegovini i tokom poslijepodneva su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 15 do 19, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 23 do 28 °C.

Foto: Pixabay/Michael_R


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.