Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 18.05.2018. 16:30

Red sunca, red pljuskova, red grmljavine...

U dane vikenda kao i početkom iduće sedmice očekujte promjenjivo, pravo proljetno vrijeme, ali i rast temperature.

Foto: Flickr/John Morgan
  • 249
  • 17
  • 0

Moguće je da će idućih dana sunčana razdoblja razbijati kratkotrajni pljuskovi. Razdoblja s padavinama odgovarat će rastu svih biljnih kultura, ali pazite na adekvatnu zaštitu bilja od razvoja gljivica. 

U subotu će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. U Hercegovini umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalno je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Sunčano sa umjerenom naoblakom prognozira se za nedjelju. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U ponedjeljak u BiH pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se u poslijepodnevnim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 25 do 30°C.

Sunčanije prije podne u utorak. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni jači pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Oblačno Kiša Pljuskovi Sunce


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.