Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.01.2020. 15:00

Red oblaka, red sunca - ništa od zime u januaru?

Ovoga će vikenda, a i početkom sedmice jutarnje temperature biti tek malo ispod nule dok će dnevne ići i do 9°C u unutrašnjosti, odnosno 14°C na jugu zemlje.

Foto: Pixabay/Printeboek
  • 192
  • 14
  • 0

Danas (petak) u večernjim satima očekujte postepeno naoblačenje. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, a jugu zemlje do 12 stupnjeva. U mjestima sa dugotrajnom maglom, temperatura zraka će biti i koji stupanj i niža, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

U subotu u Bosni pretežno oblačno veći dio dana. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a poslije podne razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

U čitavoj zemlji u nedjelju pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

Dugotrajna magla i niska oblačnost se očekuje u ponedjeljak na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Oblačno Sunčano Magla Jaka bura


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.