Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.04.2019. 16:00

Razvedravanje tek iduće sedmice?

U subotu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina u drugom dijelu dana. Na planinama slab snijeg.

Foto: Pixabay/Myriams-Fotos
  • 229
  • 32
  • 0

Kako kaže narodna izreka, april u jednom danu izmjeni sva godišnja doba. U dijelu zemlje jutros je padao snijeg koji će sigurno negativno uticati na rodnost voća. Slično nas vrijeme očekuje i ovoga vikenda, a razvedravanje je moguće tek u utorak. 

U subotu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina u drugom dijelu dana. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 18 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Oblačno vrijeme i u nedjelju, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslije podne u Hercegovini je moguća grmljavina. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

April vlažan - bogat ražanj, kaže narodna izreka

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje u Hercegovini. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u Bosni sa kišom. Poslije podne ili u večernjim satima slabe kiše može biti još u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 16 do 20 °C.

U Bosni u utorak jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 10 do 16, na jugu do 19 °C.
 


Tagovi

Agro prognoza Kiša Snijeg Padavine Grmljavina Pljuskovi Razvedravanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas