Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 30.10.2020. 15:00

Razvedravanje i sunčano vrijeme stiže nam tek u nedjelju

Početak naredne sedmice obilježiti će umjereno oblačno vrijeme, s tim što se temeraturni režim neće bitnije mijenjati u odnosu na dane vikenda.

Foto: Renata Prusina
  • 78
  • 92
  • 0

U toku današnjeg dana, širom Bosne i Hercegovine preovladavalo je uglavnom oblačno vrijeme. Izmjerene dnevne temperature kretale su se od 2°C na Bjelašnici pa do 20 stupnjeva u Zenici. 

Prema prognostičarima, prvog dana vikenda u većini dijelova Bosne zadržati će se oblačne vremenske prilike dok će u Hercegovini biti većinom sunčani intervali. Duvati će slab vjetar, iz pravca sjevera. Jutro u subotu biće svježe sa temperaturama od 6 do 12°C dok će dnevni maksimum dosegnuti 22°C.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, drugog dana vikenda preovladavati će sunčano vrijeme, uz manju oblačnost. U toku prijepodnevnih sati u nedjelju, u Bosni je izvjesna pojava magle po kotlinama i riječnim tokovima dok se u večernjim satima očekuje jače naoblačenje. Jutarnje temperature idu do 11°C, na jugu zemlje biće par stupnjeva toplije, a za maksimalnu dnevnu možemo očekivati i do 24°C.

Početak naredne sedmice obilježiti će umjereno oblačno vrijeme, s tim što se temeraturni režim neće bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane. 


Tagovi

Oblačno vrijeme Slab vjetar Pojava magle Dnevni maksimum Temperaturni režim Pojava magle Sunčano vrijeme Naoblačenje


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.