Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 13.03.2020. 16:30

Promjena vremena stiže za vikend, na planinama i snijeg

Naoblačenje i padavine nam stižu već sutra. Temperature će biti umjerene, neće suviše oscilirati, mada bi povremeni jugo, mogao uticati na subjektivni osjećaj vremena.

Foto: Sanja Dovečer
  • 147
  • 14
  • 0

Danas je u Bosni i Hercegovini, tokom prije podneva preovladavalo uglavnom sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti bilo je na sjeverozapadu Bosne. 

Jutarnje temperature zraka kretale su se u intervalu od 6°C na Bjelašnici pa do 18 stupnjeva u glavnom gradu i Širokom Brijegu.

Tokom drugog dijela dana dolazi naoblačenje sa sjevera, a nešto sunčanije će biti na jugu BiH. Krajem dana i u večernjim satima, padat će slaba kiša i to u Bosni. Vjetar će biti slab do umjereno jak, istočnog i sjeveroistočnog pravca. Dnevni maksimum se prognozira do 23°C, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Prvog dana vikenda, u našoj zemlji preovladavat će oblačno vrijeme. Padavine se mogu očekivati u Hercegovini, centralnoj i istočnoj Bosni. Na planinama moguć i snijeg. Strujanje zraka bit će umjereno jako, istočnog i sjeveroistočnog pravca. Najniža jutarnja temperatura očekuje se oko 3°C, na jugu do 12°C. Dnevni maksimum će biti do 13 stupnjeva, na jugu BiH do 16°C.

Prognostičari drugog dana vikenda najavljuju uglavnom oblačan dan. Prije podne može biti i slabih padavina u nizinama, centralnim i istočnim dijelovima zemlje dok će u onim višim padati slab snijeg. Vjetar umjereno jak, sjeveroistočnog pravca. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura biti će oko 10 stupnjeva, u južnim dijelovima države, do 15°C.

I predstojeća sedmica osvanut će umjereno oblačna dok se sunčani intervali očekuju u drugom dijelu dana. U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjereno jak, istočnog i sjeveroistočnog pravca. Najniža jutarnja tempertura kretat će se oko nultog stupnja  dok će na jugu biti nešto toplije, do 6°C. Dnevni maksimum očekuje se oko 12 stupnjeva dok će na jugu zemlje biti i 15. 


Tagovi

Sunčano vrijeme Temperature zraka Vjetar Slabe padavine Kiša Snijeg Strujanje zraka Jutarnja temperatura Dnevna temperatura Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.