Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.08.2018. 16:30

Promjena vremena i pad temperature u nedjelju, očekujte grmljavinsko nevrijeme

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u nedjelju. Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne sunčanije.

Foto: Pxhere
  • 497
  • 27
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod danas je objvaio žuti alarm za čitavu BiH. U cijeloj Bosni očekuje se grmljavinsko nevrijeme, a na području Banja Luke, Foče, Prijedora, Mostara i Trebinja i temperature do 35°C. 

Slično se vrijeme očekuje i ovoga vikenda. U nedjelju će doći do promjene i pada temperature. Postepeno razvedravanje i rast temperature očekuje se u utorak. 

U subotu sunčano vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni, a u ostatku zemlje slab promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 34 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u nedjelju. Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne sunčanije. Prije podne padavine na sjeverozapadu Bosne i ponegdje na krajnjem jugu Hercegovine. Poslije podne ili u večernjim satima u većini područja. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 15 do 21, u ostatku Bosne od 20 do 26, na jugu od 24 do 30 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Kiša, pljuskovi ponegdje sa grmljavinom očekuju se u većem dijelu zemlje u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 26 do 31 °C.

Jutro u Bosni će u utorak biti pretežno oblačno. Postepeno razvedravanje u Posavini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini pretežno vedro. U istočnim i jugoistočnim područjima Bosne u jutarnjim satima je moguća slaba rosulja. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 29 do 33 °C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Grmljavina Pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.