Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.03.2018. 15:30

Proljeće stiglo, kao da nije - nastavlja se loše vrijeme

Slaba kiša, slab snijeg, oblačno i početkom iduće sedmice - vrijeme je koje će obilježiti idućih nekoliko dana.

Foto: Pixabay/pasja1000
  • 273
  • 30
  • 0

Kalendarski je počelo proljeće, ali kao da i nije. Teški sivi oblaci, dosadna kiša i slab snijeg kvarit će nam raspoloženje i priječiti u poslovima i idućih nekoliko dana. 

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. U drugoj polovini dana lokalno slaba kiša na jugu i jugoistoku Hercegovine. Slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine i jugoistoku Bosne. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u većem dijelu Bosne smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 9°C.

U Hercegovini u nedjelju oblačno, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak slabije padavine će zahvatiti veći dio zemlje. Snijeg se prognozira iznad 700 metara nadmorske visine. U nizinama kiša. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i -1°C, na jugu zemlje od 1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu od 10 do 13°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu od 8 do 12°C.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme i u utorak. U Hercegovini i istoku Bosne slaba kiša. Na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu od 11 do 15°C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Snijeg Vjetar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]