Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.08.2017. 14:00

Prijete nam jaki udari vjetra i grad

U nedjelju očekujte pljuskove, a moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom.

Foto: Pixabay/BrinWins
  • 2.145
  • 137
  • 0

Nakon vrelog tjedna i visokih temperatura koje će nas pržiti još ovaj vikend, a ne pogoduju ni ljudima ni biljkama, U Federalnom hidrometeorološkom zavodu prognoziraju pad temperature. Nažalost, padu temperatura će u nekim dijelovima BiH prethoditi izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra i gradom.

U subotu će još uvijek biti sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć pljusak kiše praćen grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 19 do 25, na jugu od 24 do 29, a dnevne od 32 do 38, na jugu i sjeveru do 42 °C.

Sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost bit će u nedjelju. Tokom poslijepodneva pljuskovi i grmljavine se očekuju u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na istoku Hercegovine. U Bosni je lokalno moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom. U večernjim satima naoblačenje sa padavinama će zahvatiti veći dio Bosne. Jutarnje temperature od 18 do 24, na jugu od 24 do 28, a dnevne od 34 do 40, na jugu i sjeveru lokalno do 42 °C.

U ponedjeljak će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro. U ostaku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Krajini, a poslije podne slab pljusak na jugozapadu Bosne i krajnjem sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 22 do 26, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 33 do 38°C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost bit će u utorak. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća povećana, niska, oblačnost. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 29 do 34, na jugu od 34 do 39 °C.

Foto: Pixabay/BrinWins


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Pljuskovi Grad Grmljavina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.