Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 31.07.2020. 16:20

Pred nama vreli dani, osvježenje stiže tek u noći ponedjeljka na utorak

Predstojeći vikend obilježiće visoke temperature, oko 35 stupnjeva. Osvježenje nam stiže tek početkom iduće nedjelje.

Foto: Damir Rukovanjski (ilustracija)
  • 66
  • 5
  • 0

Tokom današnjeg dana u Bosni i Hercegovini preovladavalo je pretežno sunčano vrijeme, uz malu naoblaku. U Bosni je u toku dana došlo do postepenog povećanja oblačnosti, a do kraja dana očekuju se i padavine. 

Izmjerene dnevne temperature kretale su se u intervalu od 17 stupnjeva na Bjelašnici pa do maksimalnih 39 u Mostaru. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, prvog dana vikenda očekuje nas umjerena oblačnost. Ujutru će ovo biti izraženije u istočnim i centralnim dijelovima Bosne dok će u Hercegovini preovladavati sunčane vremenske prilike. Duvati će i umjeren vjetar iz sjevernog pravca. Jutro će biti toplo, sa prognoziranim temperaturama od 14 do 20C° dok će na jugu BiH biti toplije, do 24C°. Za dnevni maksimum najavljuju se 32 stupnja, na jugu i do 35C°.

Drugog dana vikenda u našoj zemlji biće pretežno sunčano vrijeme, sa pojavom umjerene oblačnosti. Tokom jutra u nedjelju moguća je pojava magle po riječnim tokovima i u kotlinama u Bosni. Strujanja zraka biti će umjerena, iz pravca istoka. Jutarnje temperature kretati će se u rasponu od 14 do 20C° dok se za dnevni maksimum prognozira 35 stupnjeva.  

Početak iduće sedmice biće sunčan uz malu oblačnost. U ponedjeljak, u poslije podnevnim satima izvjesni su lokalni pljuskovi na sjeveru zemlje. Međutim, intenzivnije naoblačenje očekuje se tokom noći ponedjeljak na utorak, koje će usloviti padavine. Vjetar će biti umjeren iz pravca juga. Jutro toplo, sa temperaturama do 20 stupnjeva dok se za dnevni maksimum očekuju temperature u rasponu od 28 do 33C°, na jugu Bosne i Hercegovine do 35C°. 


Tagovi

Sunčano vrijeme Umjerena oblačnost Lokalni pljuskovi Padavine Pojava magle Vjetar Strujanje zraka Dnevne temperature Dnevni maksimum Jutarnje temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97