Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 21.08.2020. 10:30

Pred nama su topli dani, naoblačenje sa pljuskovima stiže tek u ponedjeljak

Ovog vikenda očekuju nas uglavnom sunčane vremenske prilike, promjena sa pljuskovima i grmljavinom, stiže u ponedjeljak. Ipak temperature ostaju u prosjeku za ovo doba godine.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 69
  • 240
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo uglavnom sunčan, jedino je mjestimično u Bosni po kotlinama bilo magle. Jutarnje temperature zraka kretale su se u intervalu od 9°C na Sokocu pa do 23°C u Neumu.

Tokom dana se prognozira sunčano vrijeme. Duvati će slab vjetar, iz istočnog pravca. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, dnevni maksimum dosegnuti će 34 stupanj. U glavnom gradu, oko 29°C.

Prvog dana vikenda takođe će preovladavati sunčane vremenske prilike. Ujutru je moguća pojava magle po kotlinama i riječnim tokovima u Bosni. Strujanje zraka biće slabijeg intrenziteta, iz pravca istoka u Bosni dok je u Hercegovini iz jugozapadnog smjera. Jutro će osvanuti prijatno, sa temperaturama u intervalu od 12 i 17°C, na jugu zemlje toplije, do 22 stupnja. Za dnevni maksimum prognozira se do 35°C.

Drugog dana vikenda, u toku prije podneva izvjesno je naoblačenje u Bosni, a koje će uzrokovati slabu kišu ili jače lokalne pljuskove. U Hercegovini će se zadržati sunčano vrijeme tokom prije podneva, a u drugom dijelu dana dolazi do postepenog povećanja oblačnosti i tada možemo očekivati i slabiju kišu. Duvati će slab vjetar, sa sjevera dok će se jutranje temperature kretati do 19 stupnja, na jugu BiH i do 24°C. Prognozirani dnevni maksimum iznositi će 30°C, na jugu države čak i do 36°C.

Za početak iduće sedmice najavljuje se umjereno do potpuno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom mogući su u ponedjeljak u Hercegovini, od sredine dana pa do poslije podnevnih sati. Jače padavine moguće su i u zapadnim, jugozapadnim i centralnim dijelovima Bosne. Strujanje zraka biće umjereno, iz pravca sjeveroistoka. Jutro će biti prijatno, sa temperaturama do 17 stupnjeva dok će dnevni maksimum dostići 30°C, na jugu Bosne i Hercegovine i do 35°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Jutarnje temperature Slab vjetar Dnevni maksimum Naoblačenje Magla Lokalni pljuskovi Oblačno vrijeme Kiša Strujanje zraka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...