Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.01.2017. 15:00

Pred nama je sniježni vikend

Očekuju nas jutarnje temperature od -11 do -4, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -2 do 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

Foto: Pixabay/Bhakti
  • 598
  • 29
  • 0

Pred nama je sniježni vikend. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu nas očekuje u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja, a poslije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -2 do 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini sa kišom i susnježicom, a u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 stupnjeva.

Pretežno oblačno vrijeme bit će i u ponedjeljak. U Bosni sa snijegom. U Hercegovini kiša, uglavnom, u jutarnjim satima, a u višim djelovima moguća je pojava susnježice i snijega. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu od 2 do 7 stupnjeva.

Vrijeme će, dakle, pogodovati usjevima. Sniježni prekrivač zaštitit će ih od hladnoće.

Foto: Pixabay/Bhakti2


Tagovi

Agro prognoza Oblačno Snijeg


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.