Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 04.07.2020. 10:40

Pred nama je oblačan i kišovit vikend, ali i dalje će biti toplo

Prvi dan vikenda na sjeveroistoku Bosne osvanuo je sunčan dok je u ostatku zemlje preovladavalo uglavnom oblačno vrijeme.

Foto: Naila Čaušević
  • 66
  • 10
  • 0

Prvi dan vikenda na sjeveroistoku Bosne osvanuo je sunčan dok je u ostatku zemlje preovladavalo uglavnom oblačno vrijeme. Jutarnje temperature zraka kretale su se u intervalu od 8°C na Bjelašnici pa do 26°C u Neumu.

Tokom dana će se u većini krajeva zadržati oblačne vremenske prilike. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, padavine, lokalni pljuskovi sa pojavom grmljavine mogući su u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U poslije podnevnim satima moguće je da padne slaba kiša ponegdje u istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni. Duvati će slab do umjeren vjetar iz sjevernog i sjeveroistočnog pravca. Dnevni maksimum dostignuti će 28 stupanj dok će na jugu zemlje biti toplije, do 32°C.

U glavnom gradu takođe oblačno, u poslije podnevnim satima moguća i mjestimična pojava kiše. Maksimalna dnevna temperatura prognozira se da će biti do 24°C.

Drugog dana vikenda, osvanuti će umjereno oblačno jutro u Bosni dok će se tokom dana postepeno razvedriti. U Hercegovini će biti sunčano, uz moguću pojavu mjestimične naoblake. U pojedinim dijelovima središnje i istočne Bosne povremeno je moguća i pojava slabe kiše. Strujanja zraka biti će slabija u Bosni, iz sjeveroistočnog smjera dok će u Hercegovini duvati umjerena bura. Jutro će biti toplo, sa temperaturama u rasponu od 14 do 20 stupnjeva, a maksimalna dnevna očekuje se da bude do 29 °C, na jugu BiH i toplije, do 34°C.

Prognozira se da će početak iduće sedmice biti sunčan, uz povremenu oblačnost. Tokom poslije podneva u ponedjeljak, mjestimično u jugoistočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini mogući i lokalni pljuskovi. Ujutru će se temperature kretati od 14 do 20 dok će maksimalna dnevna biti do 30 stupnjeva, na jugu države do 34°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Pojava grmljavine Slaba kiša Mjestimična naoblaka Vjetar Strujanje zraka Jutarnje temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.