Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 13.11.2020. 15:00

Pred nama je maglovit, ali ipak topliji vikend - ponegdje i do 19°C

Početkom naredne sedmice čeka nas jače naoblačenje koje donosi i kišu. Ipak, dnevne temperature biće iznad prosjeka za ovo doba godine. U pojedinim mjestima do 18°C.

Foto: Jelena Gajić Đokić/ilustracija
  • 63
  • 4
  • 0

Prema prognostičarima, danas je širom Bosne preovladavala magla i niska oblačnost. U Hercegovini je većinom bilo sunčano, kao i na planinama. Izmjerene dnevne temperature kretale su se u opsegu od 3°C na Bjelašnici pa do 19 stupnjeva u Grudama. 

Prvog dana vikenda možmo očekivati slične vremenske prilike. I dalje će biti magle po Bosni, s tim što postoji mogućnost razvedravanja u poslije podnevnim satima. Na planinama se zadržava sunčano vrijeme. Duvati će i slab vjetar, iz pravca istoka. Jutro će biti hladno, sa temperaturama oko nule, a na jugu BiH malo toplije, do 8°C. Dnevni maksimum u subotu će dosegnuti 12°C, na jugu i do 19°C. 

Kako najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod, drugog dana vikenda zadržava se isti trend. Sunčani intervali najavljuju se za drugi dio dana dok će nešto više sunca biti u Hercegovini i u planinskim područjima. Strujanje zraka biće slabije i iz pravca juga. Jutarnje temperature kretati će se od 1 do 6°C dok će dnevni maksimum ići do 13 stupnjeva. Na jugu države malo toplije, do 18°C.

Početkom naredne sedmice najavljuje se jače naoblačenje koje će u poslije podnevnim satima, u ponedjeljak donijeti kišu. U kotlinama Bosne, u prvom dijelu dana izvjesna je magla. Vjetar će duvati sa sjeveroistoka i biće slabije jačine. Jutro prohladno, oko 2°C, a za dnevni maksimum prognozira se temperatura do 14°C, na jugu do 18 stupnjeva. 


Tagovi

Pojava magle Niska oblačnost Sunčani intervali Planinska područja Jače naoblačenje Vjetar Dnevni maksimum Jutarnje temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]