• Vremenska prognoza
  • 27.11.2020. 15:25

Pred nama je hladan i oblačan vikend

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u subotu je izvjesna dugotrajna magla. U kotlinama centralne i istočne Bosne, niska oblačnost smanjiće se tek u drugom dijelu dana.

Foto: Bojan Kecan
  • 48
  • 4
  • 0

U toku današnjeg dana, u čitavom sjevernom dijelu zemlje, kao i po kotlinama i središnjoj Bosni, zadržala se magla i niska oblačnost. Sunčano vrijeme preovladavalo je u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni i u višim, planinskim predjelima. 

Izmjerene dnevne temperature kretale su se u opsegu od 1°C u Bihaću i Zvorniku pa do 16°C u Trebinju i Grudama. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, prvog dana vikenda izvjesna je dugotrajna magla. U kotlinama centralne i istočne Bosne, niska oblačnost smanjiće se tek u drugom dijelu dana. U Hercegovini i zapadnoj Bosni, kao i u planinskim područjima, oblačnost će biti mala do umjerena. Tokom večernjih sati dolazi do naoblačenja u čitavoj BiH.

U toku noći na nedjelju, u Bosni moguć i slabiji snijeg dok je u nizinama izvjesna kiša. Duvati će slab vjetar, iz pravca juga. Jutarnje temperature biće u minusu, uglavnom od -6 do 0°C. Dnevni maksimum dosegnuti će 6°C, na jugu zemlje i do 14 stupnjeva. 

Drugog dana vikenda, u cijeloj zemlji preovladavati će oblačne vremenske prilike. U prije podnevnim satima mjestimično u Bosni može pasti slab snijeg, a u nižim područjima kiša. U Hercegovini se manje padavine očekuju u jutarnjim satima. Strujanje zraka biće slabo i u Bosni iz pravca sjevera dok se za Hercegovinu prognozira bura. Jutro i dalje hladno, najviša jutarnja temperatura iznosiće 1°C a maksimalna će biti tek par stupnjeva veća, 4°C. Na jugu toplije, do 13°C. 

Početak iduće sedmice obilježiće sunčanije vrijeme u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni dok će u ostalim dijeovima preovladavati uglavnom oblačno vrijeme. Duvati će slab vjetar, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature se neće bitinije mijenjati u odnosu na one od vikenda. Jutro u ponedjeljak i dalje u minusu, sa temperaturom od -1°C, a maksimalna neće preći 4 stupnja. Na jugu BiH do 11°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Niska oblačnost Magla Slab snijeg Kiša Jutarnje temperature Dnevni maksimum Manje padavine Umjerena bura


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Salatu sam pimirala,kupus cekam jos koji dan.Luk polamo nice a mrkvice jls nema Nadam se da ce ubrzo
#mojepovrće