Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 28.02.2020. 16:30

Pred nama je hladan i oblačan vikend

Iako nam za vikend stiže mart, vrijeme će biti oblačno, kišovito i tmurno.

Foto: Pixabay/Alicja_J
  • 58
  • 9
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo pretežno oblačan. U većem dijelu zemlje u prije podnevnim satima padala je susnježica ili snijeg, na jugu je bilo kiše. U Krajini je zabilježena manja oblačnost.

Jutranje temperature zraka kretale su se u rasponu od -6 na Bjelašnici pa do 10°C u Neumu. 

Tokom dana jače naoblačenje sa zapada uslovilo je susnježicu i snijeg, u nizinama mogućnost pojave kiše. Poslije podne, lokalno, može biti povremenih padavina. Do kraja dana smanjit će se djelomično oblačnost, a na jugu BiH očekuje se razvedravanje. Vjetra će biti u cijeloj Bosni. U jutarnjim satima puhao je jugo, koji je tokom prije podneva promijenio smjer ka sjeveru. Dnevni maksimum je između 5 i 11°C.

Prvog dana vikenda u BiH bit će umjereno oblačno u toku prije podneva. Po kotlinama, u centralnim i istočnim dijelovima očekuje se pojava magle. I drugi dio dana biti će pretežno oblačan. Kretanja zraka bit će umjerene snage, južnog pravca. Krajem dana, u Krajini povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura bit će u intervalu -7 i -1°C, na jugu do 4°C. Dnevni maksimum očekuje se da bude do 12°C, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno. Kiša se očekuje u drugom dijelu dana. Više padavina očekuje se u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje slabija kiša, a više padavina u toku noći na ponedjeljak. Snijega će biti samo na planinama. Vjetar umjerene jačine južnog pravca. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura oko 0°C, na jugu i u Krajini do 7°C. Najviša dnevna temperatura do 15°C.

Početak naredne sedmice biće sa kišom, u toku prije podneva. Većina padavina prognozira se u jutarnjim satima. Na planinama će biti i snijega. Krajem dana najavljene su nove padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjereno jak, južnog i jugozapadnog pravca. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura od 4°C, na jugu do 12°C. Dnevni maksimu u rasponu od 11 i 17°C.


Tagovi

Pretežno oblačno Jutranje temperature Vjetar Dnevni maksimum Pojava magle Više padavina Snijeg Kiša Susnježica Nove padavine


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.