Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.11.2018. 16:30

Pokoja pahulja u nedjelju donijet će snijeg i kišu u narednim danima

U ponedjeljak u jutarnjim satima i prije podne u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguć slab snijeg ili kiša.

Foto: Pixabay/Klinkow
  • 160
  • 13
  • 0

Novembar sad već liči na sebe. Do sada nadprosječne temperature ovih će dana ići ispod nule. Snijeg će propadivati već u nedjelju, u ponedjeljak će biti slabiji, a u utorak preći u kišu. 

U subotu u Bosni umjereno, ponegdje u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne sa maglom. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 4 do 10, na jugu do 13 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u nedjelju pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje poslije podne ili u večernjim satima. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća pokoja pahulja snijega. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguć slab snijeg ili kiša. Poslije podne i u večernjim satima slab snijeg je moguć u Krajini, zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a u Hercegovini kiša. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 13 °C.

Oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, koji će tokom dana preći u kišu, a u Hercegovini sa kišom, očekujte u utorak. Tokom dana u Bosni snijeg će postepeno preći u kišu. Obilnije padavine u Hercegovini, gdje se očekuje između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 8 do 13 °C.
 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Snijeg Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.