Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.08.2020. 10:30

Početak sedmice i dalje nestabilan, no moći će se obavljati vanjski radovi

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice

Foto: JumpStory
  • 58
  • 209
  • 0

Prema najavama prognostičara, danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje u Bosni mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U utorak nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

Kako najavljuju stručnjaci Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, u srijedu će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne vedro, a poslije podne se očekuje postepen porast naoblake što može usloviti lokalne pljuskove i gmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

U četvrtak bi prijepodne u većem dijelu Bosne moglo biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

Stanje vlažnosti tla je popravljeno zbog dospjelih padavina u proteklom periodu, a očekuju se i povoljniji uslovi za obavljanje radova na otvorenom, naročito u drugom dijelu sedmice, najavljuju stručnjaci.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.