Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 11.05.2018. 16:30

Pljuskovi vam neće dati u njive i pojačat će razvoj biljnih bolesti i štetočina

Porast naoblake očekuje se u subotu, tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Lokalne pljuskove s grmljavinama očekujte u naredna četiri dana.

Foto: Pixabay/Joanna_foto
  • 747
  • 41
  • 0

Nakog kraćeg razdoblja sunčanih dana, u subotu navečer opet dolazi do promjene vremena. Očekujte pljuskove s grmljvavinom. Ovakve vremenske prilike uveliko će ometati provođenje aktuelnih poljskih radova, a pogodovat će i razvoju biljnih bolesti i štetočina, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U subotu će vrijeme biti sunčano. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva i u večernjim satima će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 22 do 28 °C.

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekujte u nedjelju. Padavine poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 22 do 28 °C.

U ponedjeljak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne u Hercegovini padavine postepeno prestaju. Krajem dana i u večenjim satima u Bosni lokalno i obilnije padavine. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 20 do 26 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima bit će i u utorak. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 13 do 19, na sjeveru i jugu do 22 °C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pljuskovi Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.