Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 17.11.2017. 18:30

Padavine za vikend, u ponedjeljak promjena vremena

Većinom slaba kiša i slab snijeg obilježit će naredne dane. Početkom tjedna očekuje se razvedravanje.

Foto: Pixabay/sutx
  • 310
  • 23
  • 0

Kako i priliči ovom dobu godine, padavine u obliku kiše i slabog snijega su svakodnevica. Ipak, u ponedjeljak će u većini zemlje biti vedrije, prognoziraju u Federalnom hidrometeorološkom savezu.

U subotu u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine većinom u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U ostalim područjima Bosne lokalno može pasti malo kiše. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini prije podne sunčano, u drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

U cijeloj zemlji u nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak se očekuje kiša i pljuskovi. Snijeg ili susnježica u Bosni iznad 700 metara nadmorske visine. Padavine nisu obilne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na ponedjeljak u Hercegovini jačanje bure. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U ponedjeljak u Hercegovini ujutro razvedravanje. U Bosni u jutarnjim satima slabe padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Granica snijega ili susnježice bi se mogla spustiti i do 500 metara nadmorske visine, niže je kiša. Više oblačnosti u Bosni prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a u ostalim područjima razvedravanje. U drugoj polovini dana u cijeloj Bosni pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura, koja će oslabiti od poslijepodnevnih sati. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Foto: Pixabay/sutx


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Snijeg Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.