Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 11.09.2017. 17:00

Padavine popravile stanje zaliha vlage u tlu

Od utorka se očekuje jače pogoršanje vremena s lokalnim i obilnijim padavinama.

Foto: Pixabay/pompi
  • 228
  • 18
  • 0

I početak sedmice smo započeli s kišom, a tako će se nastaviti još nekoliko dana.

Prema prognozama, nakon promjenjivog vikenda uz povremene padavine i porast temperature zraka zbog južnog i jugoistočnog vjetra, od utorka će uslijediti jače pogoršanje vremena kada se prognoziraju lokalne i obilnije padavine u dijelu jugoistočne i istočne Hercegovine, prognoziraju u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Sa padavinama će uslijediti i pad temperatura zraka. Potom će, nakon kratkotrajne stabilizacije, od 15.09. ponovo nastupiti pogoršanje praćeno kišom. Padavine registrovane od početka septembra koje su bile izraženije na zapadu zemlje gdje je izmjereno zbirno i do 150 mm, prekinule su dugotrajni period suše i značajno popravile stanje zaliha vlage u tlu. U većem dijelu zemlje prevladavaju normalni uslovi vlažnosti tla, izuzev dijela Hercegovine gdje je tlo umjereno sušno.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C.

U Bosni i Hercegovini će u srijedu prije podne biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu od 13 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove je izgledna magla. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C.

Foto: Pixabay/pompi


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Pljuskovi Pogoršanje vremena


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.