Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.05.2019. 16:00

Padat će kiša do 80 litara po metru kvadratnom, na planinama snijeg

U ponedjeljak se u Hercegovini prognozira akumulirana količina padavina od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

Foto: Pixabay/TRAPHITHO
  • 143
  • 16
  • 0

Kako smo već pisali, u narednim danima, točnije od nedjelje do sredine sedmice, očekuju se obilne padaline koje bi čak mogle dovesti do poplava. Zato je važno držati se upozorenja koje je izdala Civilna zaštita. 

Upozoravaju na poplavu: Pripremite vreće s pijeskom, ne hodajte kroz plavnu vodu...

U subotu u Bosni i Hercegovini umjreno oblačno. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji su najizgledniji na području sjevera i sjeveroistoka Bosne. Jače naoblačenje sa zapada u noći na nedjelju. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Oblačno vrijeme sa kišom u nedjelju u cijeloj zemlji. Većinom se prognozira 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno na području Krajine, sjevera i centralne Bosne može pasti i do 70 litara kiše. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni obilnije padavine. U Hercegovini se prognozira akumulirana količina padavina od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni 40 do 80 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 5 i 12, a na jugu zemlje i do 16 stupnjeva.

 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Obilne padaline Snijeg Poplava


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.