Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroprognoza
  • 07.12.2018. 16:30

Padaju temeparture, padat će i snijeg

Promjena vremena stiže u subotu, a kiša i snijeg očekuje se u višim područjima.

Foto: Pixabay/ekamelev
  • 258
  • 22
  • 0

Kiša koja prelazi u susnježicu i snijeg tijekom vikenda će padati uglavnom u višim predjelima, a u ponedjeljak će se spustiti i u niže područje. 

U subotu oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne i na planinama očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Poslije podne padavine prestaju u Posavini i Krajini, a u večernjim satima i u ostatku naše zemlje uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu od 10 do 14 stupnjeva, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

Nedjeljno jutro pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva.

U Bosni u ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i u večernjim satima, ponegdje i u nižim područjima kiša može prelazit u susnježicu i snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Snijeg Susnježica Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.