Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 02.12.2019. 16:30

Pad temperature: Očekujte jače mrazeve

Prolaskom glavnine pogoršanja, u periodu od utorka 03.12. do četvrtka 05.12. uslijedit će dodatni pad temperatura, uz pojavu jutarnjih mrazeva u Bosni, koji će nakon vedrijih noći, mjestimično biti i jači.

Foto: Pixabay/Peggychoucair
  • 86
  • 10
  • 0

Do kraja dana i u večernjim satima očekujmo padavine u cijeloj zemlji, a sa nižim temperaturama zraka, u noći sa ponedjeljka na utorak, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, u Bosni i na sjeveru Hercegovine. 

Prolaskom glavnine pogoršanja, u periodu od utorka 03.12. do četvrtka 05.12. uslijedit će dodatni pad temperatura, uz pojavu jutarnjih mrazeva u Bosni, koji će nakon vedrijih noći, mjestimično biti i jači. Danju će, uz povremene sunčane intervale, biti toplije, ali ne suviše, uz temperature primjerenije ovom dijelu godine. 

U Hercegovini će sredinom sedmice biti nestabilno, uz kišu i više temperature, u odnosu na ostatak zemlje. Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se od -8°C na visoravnima i mjestimično u centralnoj i istočnoj Bosni, do 0 °C na sjeveru zemlje, u Hercegovini do 3°C. 

Maksimalne dnevne od 2 °C do 6 °C, na jugu do 8 °C. Sa približavanjem vikenda bit će toplije. 

U narednom periodu prevladavat će povoljni uslovi za rast i razvoj ozimina, što će omogućiti i bolju pripremu usjeva za zimsko mirovanje. Obzirom da su nakon dužeg, neuobičajeno toplog perioda, sredinom sedmice izgledni i prvi jači mrazevi, preporuka je da se provode mjere zaštite od niskih temperatura.

Sutra (utorak) se našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom i susnježicom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne slabih padavina može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U srijedu u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -9 do -2, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U većem dijelu zemlje u četvrtak jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Tokom dana postepeno naoblačenje, što u Hercegovine i na zapadu Boosne, poslije podne i u večernjim satima, može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U petak u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.


Tagovi

Zimsko mirovanje Agro prognoza Padavine Kiša Snijeg Mraz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.