Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.08.2018. 13:00

Ovu sedmicu obilježit će visoke temperature i nestabilno vrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine sedmice.

Foto: Pixabay/pocket_cinema
  • 227
  • 17
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do sredine sedmice. Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 29 do 35°C. 

U utorak 14.08.2018., pretežno sunčano. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine ne sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine, krajem dana ili u večernjim satima, je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 28 do 34, na jugu do 36°C.

U srijedu 15.08.2018., u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva sa kišom, loklanim pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne i u večernjim satima u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne naoblačenje što prema kraju dana može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 30 do 34°C.

U četvrtak 16.08.2018., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Padavine se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 35°C.

Vremenski uslovi će pogodovati svim poljoprivrednim kulturama, pogodovo kukuruzu koji se nalazi u reproduktivnim fazama razvoja.


Tagovi

Vremenska prognoza Agro prognoza Kiša Pljuskovi Temperatura Sunčano Bosna i Hercegovina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !