AgroKlub.ba

\

Agro prognoza

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro prognoza » Ove sedmice stabilno i sunčano vrijeme

Ove sedmice stabilno i sunčano vrijeme

Vremenska prognoza

Ove sedmice stabilno i sunčano vrijeme

Datum: 04.09.2017. 13:00

Kategorija:

Agro prognoza

Pogledajte kakvo nam vrijeme donosi Federalni hidrometeorološki zavod!

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u predstojećem sedmodnevnom periodu zadržat će se stabilno i sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti moguće je početkom sedmice, kada bi u jugozapadnim dijelovima zemlje moglo pasti malo kiše.

U utorak 05.09.2017., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, poslije podne, u skretanju na jugozapadni. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 29°C.

U nastavku sedmice se ne očekuju padavine čime će se nastaviti period dugotrajne, sada već u mnogim predjelima katastrofalne suše.

U srijedu 06.09.2017., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 23 do 29°C.

U četvrtak 07.09.2017., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva u Krajini, zapadnim i rijetko centralnim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne u Krajini od 15 do 20, u ostatku Bosne od 20 do 26, a u Hercegovini od 24 do 29°C.

Foto: Couleur/pixabay.com

Broj pregleda članka: 227; Uspješnost članka: 15.35

Tagovi: Vremenska prognoza, Kiša, Temperatura, Sunčano, Federalni hidrometeorološki zavod

Ključne riječi članka: ove, sedmice, stabilno, i, suncano, vrijeme, sunčano, jutarnje, temperature, 29°c, hercegovini, dnevne, bosne, vrijeme, umjerenu, oblačnost, sedmice, jutarnje temperature, umjerenu oblačnost


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!