Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.03.2022. 10:00

Osjetno hladnije vrijeme s jakim mrazevima - koje kulture su ugrožene?

Prognozira se osjetno hladnije vrijeme u cijeloj zemlji, s pojavom jakih mrazeva, čak i na jugu zemlje. Maksimalne dnevne vrijednosti od 0 do 3 u unutrašnjosti, na jugu do 6 °C

Foto: Depositphotos/budabar
  • 277
  • 58
  • 0

Prema prognostičkim kartama, nakon kišovitog i snježnog vikenda, većim dijelom naredne sedmice zadržat će se trend nestabilnih vremenskih prilika, uz veću vjerovatnoću za povremene, slabije padavine u Bosni. U dane narednog vikenda izgledno je smirivanje vremena.

Nastupit će i promjene u temperaturnom režimu. Minimalne jutarnje temperature postepeno će opadati i sredinom sedmice kretat će se od -5 do -8 °C, na visoravnima u centralnoj, istočnoj i zapadnoj Bosni i do -10 °C, nakon vedrijih noći par stepeni niže.

Pojava mrazeva

Prognozira se osjetno hladnije vrijeme u cijeloj zemlji, s pojavom jakih mrazeva. Pojava mraza moguća je i na jugu. Maksimalne dnevne vrijednosti od 0 do 3 u unutrašnjosti, na jugu do 6 °C.

Prispjele i prognozirane padavine djelimično će popraviti vodni bilans zemljišta, ali će niske temperature i neuobičajeno hladno vrijeme u cijeloj zemlji, u narednom periodu ugroziti ranocvjetajuće voćarske kulture.

Trodnevna prognoza

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje, osim na sjeveru gdje će se zadržati oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna između -1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

Susnježica i snijeg zadržat će se u Bosni i u srijedu, a u poslijepodnevnim satima očekuje se smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, više oblačnosti na sjeveru. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura između -7 i -2, na jugu do 3, a najviša dnevna uglavnom između -1 i 4, na jugu do 9 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura između -9 i -3, na jugu do 2, a najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Susnježica Vjetar Kiša Mraz


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.