Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 01.02.2019. 15:00

Oprez, obilne padavine, do 80 litara po m2!

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o obilnim padavinama koje su već danas zahvatile dio zemlje. Slično će se vrijeme nastaviti i u narednim danima, uz olujne udare juga.

Foto: Pixabay/olafpictures
  • 370
  • 35
  • 0

Meteo alarm, upozorenje na opasne vremenske prilike izdato je na stranicama Federalnog hidrometeorološkog zavoda gdje se barem trećina zemlje žuti. Obilne padavine danas su zahvatile područja oko Mostara i Trebinja, a upozorenje na udare jakog vjetra vjetra južnog smjera izdato je i za okolicu Sarajeva, Foče i Tuzle. 

Slično će vrijeme biti i sutra, prognozira Zavod pa svakako budite oprezni pri boravku na otvorenom. 

Tokom cijelog dana u subotu kiša se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Intenzivnije padavine su moguće na sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i u nedjelju. Intenzivnije padavine su izgledne u Hercegovini, jugozapadu i jugoistoku Bosne, gdje se prognozira 40 do 80 litara kiše po metru kvadratnom. Snijeg samo na vrhovima planina. Prije podne još vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U noći na ponedjeljak vjetar postupno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

U ponedeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg. U Hercegovini kiša krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje između 4 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Obilne padavine Kiša Udari juga Kiša Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]