Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.10.2022. 10:30

Opet nema kiše kad treba - završnica oktobra bez padavina

Očekuje se da maksimalne dnevne vrijednosti u prvih para dana ove sedmice, širom zemlje dostižu od 20 do 24 °C, u Posavini i koji stepen iznad

Foto: Depositphotos/ba1istic
  • 47
  • 32
  • 0

Slično kao u proteklom periodu, većim dijelom ove sedmice preovladavat će sunčano i stabilno vrijeme, bez padavina. Jutra će u unutrašnjosti zemlje mjestimično biti maglovita i svježija, pri tome i dalje bez opasnosti od pojave mraza.

Prema kartama prognostičkih modela, Odsjeka za agrometeorologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperaturni režim neće se značajnije promijeniti, do sredine sedmice bit će malo toplije u odnosu na drugi dio.

Nedostatak padavina

Minimalne jutarnje temperature kretaće se od 9 do 13, na jugu do 17 °C. Danju će, ovisno o kraćem ili nešto dužem zadržavanju magle, temperature zraka lagano rasti i očekuje se da maksimalne dnevne vrijednosti u prvih para dana širom zemlje dostižu od 20 do 24 °C, u Posavini i koji stepen iznad. Nakon toga i dalje toplo, sa ujednačenim temperaturama i maksimalnim vrijednostima od 20 do 23 °C, na jugu do 25.

U narednom periodu preovladavat će povoljne prilike za radove na otvorenom, pripremu i provođenje sjetve, pri tome bi nedostatak padavina, ukoliko bude izražen i početkom narednog mjeseca, mogao usporiti vrijeme nicanja ozimina posijanih u optimalnim rokovima.

Naredna tri dana

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeveru Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

U srijedu, 26. oktobra, pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u četvrtak, 27. oktobra. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokova magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.


Tagovi

Prognoza Vrijeme Kraj oktobra Jesen Sunčano Temperature


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]