Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.10.2019. 16:00

Oktobar je novi juni? Ni mraza nema na vidiku

Prevladavat će povoljne prilike za provođenje radova na otvorenom, čišćenje i prskanje voćnjaka, privođenje kraju berbe kukuruza. Stanje vlažnosti tla je povoljno i omogućava nesmetan nastavak sjetve ozimina u optimalnom roku.

Foto: Pixabay/Antranias
  • 112
  • 19
  • 0

U periodu od 14.10. do 20. 10. 2019. godine prevladavat će stabilno i sunčano vrijeme. Uz relativno topla jutra i nadprosječne dnevne temperature zraka za ovaj dio godine, maksimalne vrijednosti u unutrašnjosti zemlje dostiza će do 21 °C, u Hercegovini i na sjeveru do 25 °C, mjestimično i koji stepen iznad. 

Sredinom sedmice, uz povremeno izraženiju naoblaku, postoji mala vjerovatnoća za prolazne, lokalne padavine slabijeg intenziteta. Prema aktuelnim prognostičkim kartama, značajnija promjena vremena, pogoršanje praćeno kišom i padom temperatura, izgledno je tek na izmaku narednog vikenda, od 20.10. pa nadalje.

Prevladavat će povoljne prilike za provođenje radova na otvorenom, čišćenje i prskanje voćnjaka, privođenje kraju berbe kukuruza. 

Počnite na vrijeme sa jesenjom zaštitom voća

Stanje vlažnosti tla je povoljno i omogućava nesmetan nastavak sjetve ozimina u optimalnom roku. U sedmici koja slijedi, također nema ni opasnosti od pojave mraza.

U BiH sutra, u utorak, sunčano. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu se u drugoj polovini dana više oblačnosti očekuje na zapadu, sjeveru i centralnim područjima. U ostatku zemlje zadržalo bi se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost u čitavoj BiH u četvrtak. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak u cijeloj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.


Tagovi

Agro prognoza Nadprosječne temperature Magla Sunačno Sjetva ozimina Jesenja zaštita voća


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]