Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 17.02.2020. 12:15

Od utorka nas čeka promjena vremena

Ova sedmica nam nosi pogoršanje vremenskih prilika, sa padavinama i zahlađenjem.

Foto: Adi Pašalić
  • 282
  • 28
  • 0

Prema aktuelnim sinoptičkim prognozama, početkom naredne sedmice će biti toplije, uz povremenu slabiju kišu, pretežno u Hercegovini. Od utorka poslije podne izgledna je promjena vremenskih prilika i pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem. Kiša će povremeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Pri tome, intenzivnije padavine se očekuju na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje.

U centralnim dijelovima i na sjeveroistoku, pogoršanje će biti slabije izraženo. Sa djelimičnom stabilizacijom vremena, temperaturni režim će se promijeniti. Krajem sedmice, biće veoma hladno. Očekuju se minimalne jutarnje temperature do -4 °C u unutrašnjosti BiH, na jugu do 6 °C. Danju će biti toplije, a za naredni vikend otopliće i maksimalne vrijednosti dostizaće od 6 do 8 °C u Bosni, u Hercegovini od 10 do 12 °C. Padavine koje se očekuju, popraviće sveukupni vodni bilans.

Jutro i prije podne u Bosni i Hercegovini bilo je sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutranje temperature zraka kretale su se u intervalu od -2 na Bjelašnici pa do 16°C u Bihaću. Vjetar je slab južnog smjera. Najviši dnevni maksimum očekuje se između 12 i 18°C.

Sutra se u Bosni očekuje postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati. Lokalno će pasti i kratkotrajna slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano, samo će sredinom dana biti naoblačenje na sjeveru. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Prije podne promijenuti će smjer na istok i sjeveroistok, umjerene jačine.

Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna u intervalu od 6 do 11°C, na jugu države od 14 do 18°C.

Pretežno oblačno prognozira se da će bit u srijedu. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviši dnevni maksimum između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Četvrtak će u jutarnjim satima, u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine biti sa susnježicom ili snijegom. Pretežno sunčano je izgledno na području Krajine i većem dijelu Hercegovine. U ostalim dijelovima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjereno jak, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 2°C, na jugu BiH do 6°C. Najviša dnevna temperatura u rasponu od 4 do 9°C, na jugu države do 12°C.


Tagovi

Slabija kiša Naoblačenje Susnježica Snijeg Stabilizacija vremena Temperature zraka Vjetar


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.