Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 15.06.2018. 18:00

Od subote do utorka - oblačno sa grmljavinom i lokalnim pljuskovima

U dane vikenda i početkom sedmice očekujte lokalne pljuskove i grmljavinu. U subotu u Hercegovini jaka bura.

Foto: Pixabay/CC0 Public Domain
  • 511
  • 28
  • 0

Iako prvi ljetni mjesec, juni je specifičan po jačim padavinama što je i dokazao u prva dva tjedna. Tako će biti i ovih dana. Izraženijih i obilnijih padavina neće biti osim na području okolice Trebinja i Foče, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.  

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom slaba kiša. U Hercegovini se od sredine dana prema večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u istočnim i jugoistočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme prognozira se za nedjelju. U Bosni veći dio dana sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

U ponedjeljak, će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčano sa umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U Bosni će u utorak prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Oblačno Kiša Pljuskovi Bura


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.