Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.11.2018. 16:30

Od rosulje, preko kiše do snijega

U dane vikenda i početak naredne sedmice u čitavoj će zemlji padati kiša.

Foto: Flickr/Mihai Lucîț
  • 218
  • 36
  • 0

Obilne padavine obilježit će dane vikenda i početak naredne sedmice, a utorak su mogući susnježica i slab snijeg koji će se nastaviti i u srijedu. 

U subotu će preovladavati oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno i ponegdje je moguća slaba rosulja. U večernjim satima kiša se očekuju u Hercegovini, zapadnoj, jugozapadnoj i djelimično centralnoj Bosni, Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 2 do 6, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 9 do 15, na jugu od 13 do 17 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Oblačno vrijeme sa kišom u većini područja u nedjelju. Intenzivnije padavine na sjeveru i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje između 30 i 50, lokalno i do 80 l/m2 kiše. Jutarnje temperature od 3 do 7, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 10 do 15, na jugu od 14 do 18 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Prije podne u većem dijelu centralne i istočne Bosne bez padavine, a poslije podne padavine se ne očekuju u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 8 do 12, na jugu od 11 do 15 °C.

Pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom rosuljom u utorak. U Hercegovini prije podne sunčano, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Poslije podne slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim susnježica i snijeg. U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od 0 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 1 do 5, na jugu od 10 do 14 °C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Rosulja Kiša Snijeg Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.