Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 09.03.2020. 12:15

Od četvrtka stiže pravo proljeće!

U većem dijelu sedmice biti će suho i stabilno vrijeme. Iako se očekuje pojava slabijih mrazeva i magle, ipak će temperature biti iznad prosjeka za ovo doba godine.

Foto: Biljana Nenković
  • 217
  • 45
  • 0

Kako prognostičari najavljuju, nakon postepenog prestanka padavina tokom vikenda, u većini dana ove sedmice biti će suho i stabilno vrijeme. Postoji eventualna mogućnost javljanja slabijih mrazeva u unutrašnjosti zemlje, naročito tokom prvih par dana. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevne do 10 u unutrašnjosti, na jugu do 13 °C.

Tokom dana biti će sunčanih intervala, takođe će sredinom sedmice dodatno otopliti, jutra će u cijeloj BiH biti sa temperaturama u plusu, a dnevni maksimum dostići će i 18 °C, u Hercegovini, Posavini i Krajini, očekuje se do 24 °C. Sa narednim vikendom, moguće je ponovno pogoršanje vremenskih uslova praćeno kišom i osjetnijim zahlađenjem.

Stanje vlažnosti tla se popravilo, a toplo i sunčano vrijeme, omogućiće u narednom periodu intenzivnije radove u polju.

Tokom prije podneva danas je na području Krajine i sjevera Bosne bilo sunčano. U većem dijelu države je uglavnom oblačno, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Jutarnje temperature zraka kretale su se u intervalu od -4 na Bjelašnici pa do 11°C u Zenici i Neumu. Tokom dana u većini područja zadržat će se oblačno. Sunčanije će biti u Krajini i na sjeveru Bosne. Vjetar će biti slab, južnog i jugozapadnog pravca. Prognozirani dnevni maksimum do 13°C, na jugu do 15°C.

Sutra će se isto zadržati oblačnost. Sunčano će biti jedino u toku prije podneva, na jugu BiH. Slaba kiša, na istoku i sjeveroistoku Bosne. Takođe, lokalno može biti padavina u Krajini i središnjem dijelu zemlje. Strujanje zraka bit će umjerene jačine, sjevernog pravca. Krajem dana, smjer se mijenja ka jugu. Najniža jutarnja temperatura do 2°C, na jugu do 8°C. Dnevni maksimum se očekuje da bude do 12 stupnjeva, na jugu države do 16°C.

I sredina sedmice biti će oblačna, bar u prije podnevnim satima. U drugom dijelu dana slijedi razvedravanje. Vjetar će biti umjeren, južnog pravca. Najniža jutarnja temperatura zraka očekuje se do 3°C, na jugu BiH do 8°C. Dnevni maksimum bit će do 20 stupnjeva.

Kako se približavamo vikendu, čeka nas sunčano vrijeme. Četvrtak prijepodne biti će sa pojavom magle po kotlinama i uz riječne tokove. Strujanje zraka biti će slabog intenziteta, južnog i jugozapadnog pravca. Najniža jutarnja temperatura oko 2°C, na jugu do 10°C. Dnevni maksimum do 24°C.


Tagovi

Prestanak padavina Vlažnost tla Jutarnje temperature Dnevne temperature Kiša Sunčano vrijeme Pojava magle Vjetar Strujanja zraka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas