Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 06.03.2020. 10:30

Oblačno i kišovito vrijeme i u narednim danima

Predstojeći dani bit će nestabilni, sa padavinama i južnim vjetrom. Nešto lošije vremenske prilike u Krajini i Hercegovini. U ostatku zemlje mogući su kratkotrajni stabilniji periodi, uz sunčane intervale.

Foto: Pixabay/stux
  • 81
  • 10
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo oblačan, sa kišom u sjevernim, zapadnim i južnim djelovima zemlje.

Jutranje temperature zraka bile su u rasponu od -4 stupnja na Bjelašnici do 12 u Neumu i Sanskom Mostu. U glavnom gradu, veći dio dana bit će oblačan sa povremenom slabom kišom. Temperaturni dnevni maksimum iznosit će 12 stupnjeva.

Tokom čitavog dana bit će uglavnom tmurno vrijeme, sa kišom u većem dijelu države. Na planinama sa mogućim snijegom. Nešto intenzivnije padavine očekuju se na jugozapadu Bosne i na sjeveru i zapadu Hercegovine. Do kraja dana prestanak oborina u većem dijelu BiH, sa prolaznim razvedravanjem. Vjetar će biti umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U prijepodnevnim satima, očekuju se i jači udari juga. Dnevni maksimum do 16 stupnjeva, kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Prvog dana vikenda nastavit će se isti trend vremena - oblačno sa kišom, u višim područjima (sa nadmorskom visinom iznad 1.000 m), susnježica i snijeg. Tokom dana i u večernjim satima, u većini dijelova slijedi prestanak padavina. Intenzivnije oborine u sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni. Jutranja temperatura do 7 stupnjeva, na jugu do 9 dok se za najvišu temperaturu prognozira 11 stupnjeva, na jugu do 15. 

Drugog dana vikenda, takođe će biti oblačno. Tokom jutra moguće slabe padavine, u centralnoj i istočnoj Bosni. U toku dana manja je vjerovatnoća za povremenu slabu kišu i to uglavnom lokalnog karaktera. Jutarnji maksimum do 3 stupnja, na jugu do 8 dok se za dnevni maksimum predviđa 9, a na jugu 13 stupnjeva. 

I početak naredne sedmice nosi iste vremenske prilike. Umjereno do pretežno oblačno. Jutarnja temperatura do 2, na jugu do 6 dok će najviša dnevna bit do 11, na jugu do 13 stupnjeva.


Tagovi

Oblačno vrijeme Slaba kiša Susnježica Snijeg Tmurno vrijeme Vjetar Jutarnje temperature Dnevne temperature Dnevni maksimum Temperaturni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97