Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.11.2017. 17:00

Oblaci, mraz, snijeg - stiže decembar

U noći na četvrtak jačanje padavina proširit će se na cijelu zemlju. Snijeg iznad 1000 metara nadmorske visine.

Foto: Pixabay/algraria
  • 423
  • 39
  • 0

Nakon prošlotjednog neuobičajenog vremena za novembar kada ste, vjerujemo, poradili sve što je trebalo, taj će nas mjesec napustiti u svom punom sjaju - s minusom, vjetrom, mrazom i snijegom.

Prema prognozama, nakon promjene vremena koja je uslijedila u dane vikenda, početkom nove radne sedmice predviđa se djelomično sunčano, ali osjetno hladnije, uz jutarnje mrazove jačine do -5 °C, na planinama i do -10 °C. Na jugu zemlje jutarnje temperature će se kretati od 0 - 4 °C. Najviše dnevne temperature će biti u rasponu od -1 do 5 °C, u Hercegovini od 7-12 °C. Sredinom sedmice očekuju se padavine i porast temperatura osobito jutarnjih, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

U utorak prije podne više niske naoblake po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje vedro. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana dolazak oblačnosti sa zapada će u Bosni i Hercegovini usloviti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -4 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C.

U Bosni i Hercegovini u srijedu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se prognozira dolazak padavina sa jugozapada. Ispočetka kiša uglavnom u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i zapadnom dijelu Hercegovine. U ostalim područjima lokalno slaba kiša. U noći na četvrtak jačanje padavina i proširit će se na cijelu zemlju. Snijeg iznad 1000 metara nadmorske visine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -3°C, na jugu zemlji u Krajini od -1 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa jačim padavinama prije podne. Uglavnom kiša, na planinama i snijeg. U Krajini snijeg ili susnježica se prognoziraju i do 500 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana slabije padavine. Od večernjih sati prema kraju dana, uslijed pada temperature zraka, posvuda u Bosni i po nizinama je moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni prije podne mijenja smjer na sjeverozapad umjerene jačine. U Hercegovini prije podne jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Foto: Pixabay/algraria


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Snijeg Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.