AgroKlub.ba

\

Agro prognoza

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro prognoza » Obilnije padavine u Krajini i Hercegovini

Obilnije padavine u Krajini i Hercegovini

Agro prognoza

Obilnije padavine u Krajini i Hercegovini

Datum: 08.01.2018. 16:00

Kategorija:

Agro prognoza

U većini krajeva prevladavat će umjereno do pretežno oblačno. Temperature do 16 °C.

Prema sinoptičkim kartama, u predstojećoj sedmici nastavlja se period iznadprosječno toplog vremena. U većini krajeva prevladavat će umjereno do pretežno oblačno, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Padavine su izgledne u utorak i srijedu i mogle bi biti obilnije u Krajini i Hercegovini. Jutarnje temperature zraka početkom sedmice imat će vrijednoti od 3 do 8°C, na jugu od 8 do 11°C, a najviše dnevna od 8 do 16 °C. Od četvrtka se očekuje postepeni pad temperature zraka.

U utorak , pretežno oblačno vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, na zapadu Bosne pojačan, istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 10 do 16 °C.

Pretežno oblačno vrijeme bit će i u srijedu. Kiša se očekuje u Krajini i na zapadu Bosne i u Hercegovini. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Krajam dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u zapadnim, jugozapadim i ponegdje centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno u petak. Padavine se ne očekuju na sjeveroistoku Bosne, kao i na krajnjem jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 °C.

Foto: Pixabay/Hans

Broj pregleda članka: 337; Uspješnost članka: 16.85

Tagovi: Kiša, Oblačno, Prognoza, Agro prognoza

Ključne riječi članka: obilnije, padavine, u, krajini, i, hercegovini, temperature, °c, oblačno, jutarnje, pretežno, bosne, hercegovini, dnevne, vrijeme, krajini, padavine, očekuje, pretežno oblačno, jutarnje temperature, oblačno vrijeme, pretežno oblačno vrijeme, °c pretežno oblačno, hercegovini jutarnje temperature


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorica Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.