Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.01.2018. 16:00

Obilnije padavine u Krajini i Hercegovini

U većini krajeva prevladavat će umjereno do pretežno oblačno. Temperature do 16 °C.

Foto: Pixabay/Hans
  • 359
  • 17
  • 0

Prema sinoptičkim kartama, u predstojećoj sedmici nastavlja se period iznadprosječno toplog vremena. U većini krajeva prevladavat će umjereno do pretežno oblačno, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Padavine su izgledne u utorak i srijedu i mogle bi biti obilnije u Krajini i Hercegovini. Jutarnje temperature zraka početkom sedmice imat će vrijednoti od 3 do 8°C, na jugu od 8 do 11°C, a najviše dnevna od 8 do 16 °C. Od četvrtka se očekuje postepeni pad temperature zraka.

U utorak , pretežno oblačno vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, na zapadu Bosne pojačan, istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 10 do 16 °C.

Pretežno oblačno vrijeme bit će i u srijedu. Kiša se očekuje u Krajini i na zapadu Bosne i u Hercegovini. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Krajam dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u zapadnim, jugozapadim i ponegdje centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno u petak. Padavine se ne očekuju na sjeveroistoku Bosne, kao i na krajnjem jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 °C.

Foto: Pixabay/Hans


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P