Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.10.2018. 16:30

Obilnije padavine prognoziraju se krajem sedmice

Očekivane padavine će popraviti vodno stanje tla što će olakšati nicanje posijanih ozimih kultura.

Foto: Pixabay/MonikaP
  • 437
  • 27
  • 0

Prema prognozama, početkom sedmice očekuje se promjenjivije vrijeme, do sredine sedmice u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugozapadnim područjima Bosne oblačno sa kišom, a u područjima iznad 1500 m sa susnježicom i snijegom. 

Jutarnje temperature zraka će se kretati od 2 do 8, na jugu od 9 do 13, a najviše dnevne u Bosni, od 5 do 11, na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu do 15, a u Hercegovini od 14 do 20 °C. 

Sredinom sedmice postojaće uvjeti za pojavu mraza u jutarnjim satima. Obilnije padavine prognoziraju se krajem sedmice. Obzirom da su tokom oktobra registrovane skromne količine padavina, od 10 do 30 mm, u većem dijelu zemlje preovladavaju sušni uvjeti. Očekivane padavine će popraviti vodno stanje tla što će olakšati nicanje posijanih ozimih kultura.

U utorak u Bosni prije podne oblačno. Rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti veoma malo kiše. Od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti od Krajine i sjevernih područja Bosne prema centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačno prije podne u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura, koja će od sredine dana do poslijepodnevnih sati oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, jugu zemlje od 18 do 22°C.

U Bosni u srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne, zatim u drugoj polovini dana i u Hercegovini naoblačenje. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje slaba kiša. Padavine se ne prognoziraju u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima. U večernjim satima na vrhovima planina će padati i slab snijeg. Prije podne slab vjetar. U dugoj polovini dana prognozira se vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

U četvrtak u Bosni prije podne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, jugu zemlje do 20°C.

U petak u Bosni pretežno sunčano. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Od sredine dana u Hercegovini povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23°C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Snijeg Susnježica Mraz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.