Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.03.2018. 07:30

Obilne kiše i olujni udari juga

Očekujte obilnu kišu tijekom nedjelje, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom te olujni udari juga brzine 60 do 80 km/h.

Foto: Pixabay/457619
  • 471
  • 43
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje zbog olujnih udara juga brzine 60 do 80 km/h koji se u cijeloj zemlji očekuju danas (subota), u noći te će trajati čitavu nedjelju. Najugroženija su planinska područja i visoravni.

U subotu u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Prije podne kiša se prognozira u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima padavine će se premještati prema istoku zemlje. U poslijepodnevnim i večernjim satima jače padavine su izgledne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini se očekuje više padavina, od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. Lokalno može pasti i od 80 do litara. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne se prognozira do 30 litara kiše, a u istočnim i do 40 litara. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguća i grmljavina. 

Prognozira se i jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C.

Oblačno sa kišom i pljuskovima u Bosni i Hercegovini i u nedjelju. Padavine nisu obilne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jači vjetar na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Krajem dana vjetar ponovo mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

U ponedjeljak u BiH pretežno oblačno prije podne. U Bosni od sredine dana smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.

Sunčano sa malom do umjerenom naoblakom bit će u utorak u čitavoj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.


 


Tagovi

Olujni udari juga Agro prognoza Kiša Narandžasto upozorenje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.