Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.10.2017. 15:00

Obavite sjetvu u optimalnim uvjetima i rokovima

Očekuju se povoljni uslovi za radove na otvorenom. Toplotni i uslovi vlažnosti tla će biti optimalni.

Foto: Pixabay/pixamart
  • 132
  • 18
  • 0

Pema prognozama, u narednom periodu očekuje nas stabilno i suho vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti mjestimične magle i niskih oblaka, dok će danju biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Temperature u jutarnjim satima se neće znatnije mijenjati, imat će vrijednosti od 7 do 12, na jugu od 13 do 18°C, dok će najviše dnevne biti uslovljene zadržavanjem magle, i kretat će se od 20 do 27 °C.

Očekuju se povoljni uslovi za radove na otvorenom. Toplotni i uslovi vlažnosti tla će biti povoljni, pa predstojeći period treba iskoristiti za obavljanje sjetve u optimalnim rokovima, što za posljedicu ima dovoljnu razvijenost usjeva za ulazak u zimsko mirovanje.

U utorak će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne će biti magle u Krajini, na sjeveru Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19°C i 26°C.

Sunčano uz malu do umjerenu naoblaku u cijeloj će zemlji biti i u srijedu. Prije podne će biti magle u Krajini, sjevernim područjima i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20°C i 25°C.

U četvrtak očekujte pretežno sunčano vrijeme. Prije podne je moguća magla u sjevernim i sjeveroistočnim područjima zemlje. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19°C i 24°C.

Foto: Pixabay/pixamart


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Sunčano Magla Sjetva na otvorenom


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.