Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 26.08.2019. 14:00

Nova sedmica donosi oblačno vrijeme sa mogućom grmljavinom i kišom

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice

Foto: Pixabay/44833
  • 79
  • 7
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice. Danas se u Bosni očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva. 

U utorak, 27.08.2019., u Bosni će biti umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

U srijedu, 28.08.2019., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekujemo maglu i niske oblake. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

U četvrtak, 29.08.2019., očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

Zbog isušivanja površinskog sloja tla savjetuje se redovno navodnjavanje biljaka sa kratkim korijenovim sistemom.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.