Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.04.2019. 16:00

Ništa od posla na otvorenom ove sedmice?

Idućih dana očekujte slabu kišu u svim dijelovima zemlje, a jače padavine sredinom sedmice. Stanje vlažnosti tla u većem dijelu zemlje će se popraviti, pri tome će kiša povremeno ometati i prekidati provođenje radova na otvorenom.

Foto: Pixabay/Frederic Knapp
  • 153
  • 45
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, ove sedmice u Bosni i Hercegovini prevladavat će nestabilno vrijeme, sa povećanom naoblakom, uz svakodnevnu, neravnomjerno raspoređenu kišu, slabijeg intenziteta. Sredinom sedmice, na jugu i jugozapadu izgledne su nešto jače padavina u odnosu na ostatak zemlje. 

Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti. Prvih par dana će osvježiti, temperature će opasti, mada ne suviše, maksimalne dnevne dostizat će od 12 do 16 °C. Od srijede 10.04. malo toplije, uz maksimalne vrijednosti do 18 °C. Jutarnje temperature pretežno između 4 i 8 °C, stoga u narednom periodu nema opasnosti od pojave mraza. Za dane vikenda prognozira se nešto stabilnije vrijeme, ali i dalje uz slabije izraženu mogućnost povremenih padavina, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Stanje vlažnosti tla u većem dijelu zemlje će se popraviti, pri tome će kiša povremeno ometati i prekidati provođenje radova na otvorenom.

U utorak oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva ponegdje u Bosni je moguć slab lokalni pljusak ili slaba kiša. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar slab od umjeren sjevernih smjerova. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 14 do 22 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom u srijedu. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 13 do 20 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 12 do 18 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima i u petak. Padavine uglavnom u većem dijelu Hercegovine, Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 14 do 18 °C.


Tagovi

Agro prognoza Padavine Grmljavina Pljusak


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.