Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.05.2018. 16:30

Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Nastavlja se nestabilno vrijeme koje osim oblačnosti donosi i nastavak padavina s grmljavinom.

Foto: Pixabay/MoNyKa 
  • 411
  • 28
  • 0

Nevrijeme koje nas je pogodilo protekle sedmice, napravilo je velike štete poljoprivrednicima. Kako smo i prognozirali, ovoga vikenda je padao i grad u Busnovima, i to veličine oraha, a Gračanica i Maglaj su zbog obilnih padavina poplavljeni. 

Slično vrijeme, istina bez grada, Federalni hidrometeorološki zavod prognozira i u sljedećim danima. Možete očekivati lokalne pljuskove pa dobro organizirajte radove na otvorenom. Također, zaštitite povrtnjake, voćnjake i vinograde jer ovakvo vrijeme pogoduje razvoju bolesti. 

U utorak u Bosni pretežno sunčano, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 13 do 17, a najviša dnevna od 17 do 22, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u BiH će biti u srijedu. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24 stupnja.

U četvrtak u BiH u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokoma dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 25 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pljuskovi Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]