Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.05.2017. 18:00

Nestabilno vrijeme ometa radove u polju

Vremenske prilike uveliko će ometati provođenje aktuelnih poljskih radova!

Foto: Bigstockphoto/Grafmaster
  • 299
  • 23
  • 0

Većim dijelom ove sedmice, u Bosni i Hercegovini se očekuje nestabilno vrijeme, uz povećanu naoblaku i padavine koje će se postepeno intenzivirati te dostići maksimum u četvrtak 25.05. i petak 26.05. Prognozirane dnevne količine padavina, u dane najjačeg pogoršanja, kretaće se između 10 mm na istoku i sjeveru zemlje, do 20 mm u Hercegovini i na jugozapadu. Temperaturni režim djelimično će se promijeniti, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalne jutarnje temperature sredinom sedmice kretaće se između 7 i 13 °C, maksimalne dnevne do 15 u unutrašnjosti, na jugu nešto iznad 20 °C. U dane vikenda izgledna je kratkotrajna djelimična stabilizacija. Ovakve vremenske prilike uveliko će ometati provođenje aktuelnih poljskih radova.

Prema najavi, u utorak će u Bosni i Hercegovini biti promijenljivo i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24°C, na jugu do 27°C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini promijenljivo i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U četvrtak, pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Više padavina prije podne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

Foto: Bigstockphoto/Grafmaster


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.