Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 29.11.2019. 11:30

Nestabilno sa minusima za kraj novembra

Jutarnje temperature narednih dana će ići ispod nule, u nedjelju do -4°C. Snijeg bi mogao padati već sutra popodne i navečer, a onda opet u ponedjeljak, u nizinama.

Foto: Pixabay/webandi
  • 127
  • 6
  • 0

Vrijeme prikladnije za novembar, čeka nas u narednim danima. Izmjenjivat će se vjetrovi južnog i sjevernog smjera, ali padavine. Snijeg se može očekivati već sutra, a onda opet početkom sedmice. 

U subotu u Bosni dio prijepodneva sa kišom, na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini kiša u ranim jutarnjim satima, a razvedravanje već prije podne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Sunčanije prije podne u nedjelju, u čitavoj zemlji. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak jače naoblačenje. Prije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. Jače padavine u cijeloj zemlji u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na utorak, usljed opadanja temperature zraka, u Bosni u nizinama će padati susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

Prije podne u utorak na jugu zemlje kiša, u zapadnim, centralnim i istočnim područjima susnježica ili snijeg. Padavine nisu obilne. Bez padavina na sjeveru zemlje. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.


Tagovi

Agro prognoza Kiša Snijeg Magla Jugo Sjeverac Sunčano Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.