Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 25.12.2017. 16:00

Nestabilno i promijenjivo vrijeme čitave sedmice

Toplije, s padavinama, a od sredine sedmice susnježicom i snijegom, obilježit će ovu sedmicu.

Foto: Pixabay/tookapic
  • 238
  • 15
  • 0

Početkom naredne sedmice u Bosni i Hercegovini prevladavat će stabilnije vrijeme, uz postepeni porast temperatura. U Hercegovini i Krajini bit će toplije u odnosu na unutrašnjost, gdje će također biti stabilno, ali uz povremeno izraženiju naoblaku i mogućnost dužeg zadržavanja magle, navodi Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutra će biti prohladna, sa temperaturama od 0 do 3 °C, u centralnoj i istočnoj Bosni od 0 do -2 °C, od sredine sedmice moguće je povremeno i malo hladnija. Maksimalne dnevne temperature dostizat će nadprosječne vrijednosti za ovaj period, kretat će se od 8 do 13 °C na jugu i jugozapadu, u centralnim i istočnim dijelovima od 5 do 10.

Padavine su izgledne, u Bosni od srijede 27.12., povremene i slabijeg intenziteta, u Hercegovini su moguće od utorka 26.12., bit će izraženije u odnosu na ostatak zemlje. U dane vikenda ponovo stabilnije, bez ili sa vrlo malo padavina.

U narednom periodu postojat će mogućnost pojave mrazeva koji će biti slabijeg intenziteta u odnosu na proteklu sedmicu.

Lokalne padavine

U utorak prije podne će se naoblačiti u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje će u drugoj polovini dana lokalno padati slaba kratkotrajna kiša. U većem dijelu Bosne sunčanije prije podne, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima sa maglom.

U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Olujni udari juga

U Bosni i Hercegovini u srijedu pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne sa slabom kišom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južnog smjera. Tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 km/h. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

Iz kiše u snijeg

U četvrtak prognozira se oblačno sa kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jače padavine u Hercegovini. Krajem dana padavine se šire i na ostala područja. U noći na petak, padom temperature zraka, kiša će u Bosni preći u susnježicu i snijeg. Jugo će do jutra oslabiti i tokom dana je vjetar slab. Tokom noći na petak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Prije podne u petak oblačno, u Bosni sa susnježicom ili snijegom. U drugoj polovini dana slab snijeg još može padati u centralnim i istočnim područjima. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini. Vjetar slab do umjereen jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Foto: Pixabay/tookapic


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Snijeg Olujni udari juga


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.