Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 09.04.2018. 16:30

Nema opasnosti od pojave mraza, ali očekujte pljuskove

U najvećem dijelu zemlje će prevladavati povoljni uslovi za provođenje radova na otvorenom.

Foto: Pixabay/leoleobobeo
  • 503
  • 49
  • 0

Tokom narednog prognoznog perioda u Bosni i Hercegovini se očekuje postepena stabilizacija vremenskih prilika, uz duže sunčane intervale i porast temperatura. Početkom sedmice, u ponedjeljak 09.04. i utorak 10.04., izgledne su slabije padavine, nakon čega će do vikenda prevladavati stabilnije vremenske prilike uz povremeno izraženiju naoblaku i sa malim izgledima za kišu, prognozira Federalni agrometeorološki zavod. 

Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 6 do 10 °C, na jugu do 13 °C, a maksimalne dnevne vrijednosti između 16 i 22 °C. Sa prvim danima vikenda izgledno je kratkotrajno pogoršanje praćeno kišom, pri tome će malo osvježiti, krajem sedmice maksimalne dnevne temperature dostizat će između 14 i 18 °C. 

U narednom periodu neće biti opasnosti od pojave mraza i u najvećem dijelu će prevladavati povoljni uslovi za provođenje radova na otvorenom. 

U utorak će biti više oblačnosti u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

Sunčano uz umjerenu oblačnost bit će u srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima u Bosni. Jači pljuskovi u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

Pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne bit će u petak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Mraz Pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.