Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 15.10.2018. 16:30

Natprosječno toplo - neznatno hladnije za vikend

U narednom periodu će prevladavati povoljni uslovi za radove na otvorenom, privođenje kraju berbe i žetve prispjelih kultura, pri tome će manjak vlage u tlu otežati završetak jesenje sjetve i usporavati nicanje ozimina.

Foto: Pixabay/Goumbik
  • 395
  • 26
  • 0

Tokom naredne sedmice očekuje nas stabilno i sunčano vrijeme, bez padavina, uz nadprosječne temperature za ovaj dio godine. U jutarnjim satima moguća je kratkotrajna pojava magle po kotlinama, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

Minimalne temperature kretat će se od 6 do 9 °C u Bosni, u Hercegovini do 12 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti dostizat će u unutrašnjosti od 17 do 20 °C, na jugu do 25 °C. Sa približavanjem vikenda bit će neznatno hladnije, ali i dalje bez opasnosti od mraza.

U narednom periodu će prevladavati povoljni uslovi za radove na otvorenom, privođenje kraju berbe i žetve prispjelih kultura, pri tome će manjak vlage u tlu otežati završetak jesenje sjetve i usporavati nicanje ozimina. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu do 27 stupnjeva.

Pretežno sunčano vrijeme u srijedu. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Poslije podne porast oblačnosti sa sjeverozapada. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu do 27 stupnjeva.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu do 27 stupnjeva.
 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Nadprosječne temperature


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]