Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 27.03.2020. 12:15

Nastavlja se oblačno vrijeme, a iduće sedmice i sa snijegom

Iako nam je proljeće kalendarski stiglo i dalje možemo očekivati snježne padavine. Ideće sedmice snijega bi moglo biti i u nižim predjelima.

Foto: Bigstockphoto/vytophoto
  • 198
  • 26
  • 0

Tokom današnjeg prije podneva preovladavalo je uglavnom oblačno vrijeme. Sunca je bilo na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature kretale su se od -3°C na Bjelašnici pa do 14°C u Trebinju. 

I tokom čitavog dana nastavit će se isti trend vremenskih prilika. U drugom dijelu dana moguća je pojava slabe kiše mjestimično, na jugu i istoku Hercegovine. Strujanja zraka biti će umjerene jačine, istočnog pravca. Dnevni maksimum se očekuje u intervalu od 7 i 14°C dok će na jugu BiH biti i to 16 stupnjeva, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Prvog dana vikenda u našoj zemlji i dalje će se nastaviti iste vremenske prilike. Moguće djelimično razvedravanje na sjeveru zemlje. Slabe padavine moguće su na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar će biti slab, sjevernog pravca. Najniža jutarnja temperatura kretat će se oko nule, na jugu države do 10 stupnjeva. Prognozirani dnevni maksimum ide i do 17°C.

Drugog dana vikenda, isto vrijeme. Povremene slabe padavine moguće u Hercegovini, središnjoj, istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni. Vjetar će biti umjeren, iz sjevernog pravca. Najniža jutarnja temperatura kretat će se do 5°C, na jugu do 8°C. Dnevni maksimum ići će i do 19°C.

Početak iduće sedmice biti će i dalje oblačno, u nizinama sa mogućim padavinama dok je u višim dijelovima moguć  i slab snijeg. U Krajini, sniježne padavine se očekuju i u nižim predjelima. U Hecegovini se nastavlja umjereno oblačno. Vjetar će takođe biti slabijeg intenziteta i sjevernog pravca. Jutarnja temperatura oko 1°C dok se za najvišu dnevnu prognozira devet stupnjeva, na jugu BiH do 18°C.


Tagovi

Oblačno vrijeme Sunčano vrijeme Vjetar Razvedravanje Snijeg Susnježica Kiša Padavine Vremenske prilike Nizine Viši predjeli


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.