Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Visoke temperature
  • 10.08.2021. 09:15

Narandžasti meteo alarm: Današnje temperature idu do 38°C

Narandžasto upozorenje ukazuje na to da je vrijeme opasno i da je neophodan poseban oprez zato što su moguće kako ljudske žrtve tako i materijalna šteta. 

Foto: Depositphotos/stevanovicigor (ilustarcija)
  • 80
  • 167
  • 0

Meteo alarm za danas je izdao narandžasto upozorenje za područje Mostara, Trebinja, Sarajeva i Foče zbog izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha.

Na podučju Mostara danas su očekivane temperaturne vrijednosti od 38 stepeni Celzijusovih, a u Trebinju, Sarajevu i Foči oko 35 stepeni.

Kada je riječ o području Banja Luke, Prijedora, Višegrada, Tuzle, Livna i Bihaća, na snazi je žuto meteo upozorenje, što konkretno znači da vremenski uslovi mogu biti potencijalno opasni dok narandžasti alarm ukazuje na to da je vrijeme opasno i da je neophodan poseban oprez zato što su moguće kako ljudske žrtve tako i materijalna šteta. 

Žuti meteo alarm: Danas grmljavinska nevremena, a onda još jedan toplinski val

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Federalni hidrometeorloški zavod izdao je žuto upozorenje o grmljavinskom nevremenu i vrlo visokim temperaturama, koje su konstantno bile visoke i dostizale vrijednosti u okviru uobičajenih ili natprosječnih za ovaj dio godine. 


Tagovi

Narandžasto upozorenje Žuti meteo alarm Visoke temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]